"Ujka Vanja"

Nova predstava u produkciji Hartefakt fonda i Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca, prema tekstu Antona Pavloviča Čehova, u režiji Andreja Nosova, biće izvedena na manifestaciji „Beogradska letnja scena – Pozorište na Tašmajdanu“, 7. i 8. Jula od 21čas.

Opis Umetnici
"Ujka Vanja"
6

Umetnici


INFO ORGANIZATORA (30.06.2020): U skladu sa odlukom medicinskog kriznog štaba Republike Srbije od 29. juna 2020. godine, doneta je Odluka da se danas zaustavi pozorišni program Beogradske letnje scene na Tašmajdanu. S tim u vezi igranje predstave “Ujka Vanja”, planirano za 7. i 8. jul je otkazano.

Svi kupci mogu ulaznice da vrate i ostvare pravo na povracaj novca:
- Ulaznice kupljene online - poslati email na office@tickets.rs
- Ulaznice kupljene na Ticket Vision prodajnim mestima - povrat na Blagajni Štark Arene
- Ulaznice kupljene na Ticket Vision prodajnim mestima van Beograda poslati email na office@tickets.rs, uz priloženu sliku kupljenih ulaznica

 

 

 

“Ujka Vanja”, 7. i 8. jula na Letnjoj sceni na Tašmajdanu
 
Nova predstava u produkciji Hartefakt fonda i Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca, prema tekstu Antona Pavloviča Čehova, u režiji Andreja Nosova, biće izvedena na manifestaciji „Beogradska letnja scena – Pozorište na Tašmajdanu“, 7. i 8. Jula od 21čas.
  

Za dramatizaciju komada zaslužna je Mina Ćirić, dok su se kostimom, scenografijom i muzikom u predstavi bavili Selena Orb i Draško Adžić.Odlična glumačka podela u sastavu Nemanja Oliverić  (Ujka Vanja) Branko Cvejić (Serebrajakov) Katarina Marković (Jelena Andrejevna) Mina Obradović (Sonja) Stefan Bundalo (Astrov) Monika Boldovina Bugle (Marina) Dojna Andrejević Petrović (Marija Vasiljevna) i Jovan Jelisavčić (Teljegin), doprineće da se savremeno čitanje Čehovljevog teksta pred beogradskom publikom izvede u jednom novom i drugačijem svetlu.


Nakon pauze, autorski tim želeo je da se pred publiku vrati sa komadom koja govori o drugačijoj vrsti nepomočnosti od one u kojoj smo do nedavno živeli. Postavljanje Čehovljevih junaka na scenu sa svim njihovim detaljima, slojevitostima, problemima, ponekad i neobjašnjivim skokovima u raspoloženju ima za cilj da pokaže život u kome specifične vrste duhovne nepomičnosti – lenjost i konformizam sprečavaju junake „Ujka Vanje“ da razreše ijedan sukob sa sobom/okolinom.
 
U ovom savremenom čitanju „Ujka Vanje“ pocrtana je Čehovljeva atmosfera vrućine i zapare – savrešeno dobar izgovor za ne-delanje. Poseta vlasnika imanja, Serebrjakova, izaziva lenjost - svi prestaju da obavljaju uobičajene poslove da bi mu ugađali, a prisustvo njegove žene, Jelene Andrejevne, i njena želja za promenom, teraju ih na preispitivanje i podsećanje propuštenih šansi za boljim, ispunjenijim životom.
 

Sve se odvija u toku jednog dana, tako da je napetost zbog iščekivanja objašnjenja Serebrjakove posete još veća nego u drami. Komad problematizuje želju za promenom koja je nizom uspešno postavljenih situacija prokazana kao izgovor da se zapravo nikada ništa ne menja. Za više informacija o igranjima predstave i ostalih Hartefaktovih programa pratiteIzvor: 


Izvor: www.heartefact.org

Preporuka

ČITAČ

Beogradsko dramsko pozorište

Reditelj: Boris Liješević
Dramatizacija: Fedor Šili
(po motivima romana Bernarda Šlinka)

Priča se po gradu

Akademija 28

Jedna od trenutno najpopularnijih predstava, "Priča se po gradu" je intrigantna komedija o…

Igra: Andrija Milošević Tekst: Miodrag Karadžić Režija: Jana Maričić Andrija Milošević u urnebesno…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati