The Baby Monitor

Tolerancija nije isto što i prihvatanje.  više

Opis Umetnici
The Baby Monitor
2

O Festivalu 

Belgrade Pride Theater Festival zamišljen je kao godišnji događaj koji će se svake godine održavati tokom Nedelje Ponosa. Ideja festivala je da na umetnički relevantan način tematizuje različite aspekte borbe i problema s kojima se LGBTIQ zajednica sreće u Srbiji, korišćenjem tzv meke moći. Želja Hartefakta je da od Beograda naparavi važan centar za LGBTIQ pozorišne umetnike, promociju njihovog rada i susreta sa publikom iz jednog drugačijeg kulturnog konteksta. U okviru ovogodišnjeg, prvog izdanja BPTF, Hartefakt organizuje tri gostovanja predstava i producira scensko čitanje nedavno objavljenog komada Falka Rihtera (Small Town Boy). Na sceni će se tokom trajanja festivala od 10. do 14. septembra naći sledeći naslovi: 55 Shades of Gay, koja se na zanimljiv način bavi pitanjima političke korektnosti i borbe za praav LGBTIQ zajednice, Gypsy Queen  koja se bavi homoseksulanošćui sportom. Small Town Boy se bavi pitanjima (homo)seskualne ljubavi i anksioznostima savremenog doba ispričanog kroz prizmu gej i strejt (ljubavnih) odnosa, dok The Baby Monitor razmatra pitanje surogat roditeljstva kroz odnos zakona i vladavine prava sa realnošću usvajanja dece od strane gej parova u Americi.

 

14.09.2019.

Narodno pozoriste u Beogradu, scena Raša Plaović

20.30 

THE BABY MONITOR

Njujork, USA

 

Tolerancija nije isto što i prihvatanje.

Nagrađivana predstava o duboko ukorenjenim predrasudama s kojima se pripadnici LGBTQ zajednice i dalje bore.

Kada Klerina zabinutost za dobrobit svog dvogodišnjeg rođaka postane opravdana, ona počinje da dovodi u pitanje principe svoje porodice i sposobnost roditeljstva svog brata.

Važna predstava koja istražuje istopolno roditeljstvo i porodične vrednosti u Americi danas.

 

Tekst: David Stallings

Režija: Antonio Miniño

Uloge: Leo Goodman, Mel House, Amanda Jones, Hector Matias, Greta Quispe, and David Stallings

 

Produkcija: Different Translation i The Theater at the 14th Street Y, Njujork

 

Izvor : Hartefakt fond

Preporuka

Živomir Joković TUŽNI PSIĆ Аutor: Po motivima priče Zdenjeka Florijana

Аutor: Ivana Koraksić Režija: Ivana Koraksić

Dragoslav Mihailović Kad su cvetale tikve Reditelj: Boban Skerlić

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati