Predstava ,,SMRT FAŠIZMU! O Ribarima i Slobodi"

Dokumentarna predstava, ali ne i biografska drama
Koncept, režija i dramaturgija: Milena BOGAVAC

Opis Umetnici
Predstava ,,SMRT FAŠIZMU! O Ribarima i Slobodi"
2

Umetnici


INFO ORGANIZATORA (20.11.2020): Predstava ,,Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi” se odlaže

 Jako nam je žao nam  što moramo da vas obavestimo da će izvođenje predstave “Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi” zakazane za 23. novembar 2020. godine biti odloženo za nove datume, a o tome će javnost biti na vreme obaveštena.

Kupljene ulaznice za predstavu ,,Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi” važiće za sledeće igranje, a moguće je i uraditi povraćaj novca. Takođe, na blagajni Reflektor teatra kupljene ulaznice za predstavu možete da zamenite za bilo koju drugu predstavu Reflektor teatra.

Reflektor teatar je društveno odgovorno pozorište koje zdravlje svoje publike stavlja na prvo mesto, bez obzira što se ne donose nove mere bezbednosti, primorani smo da sami brinemo o zdravlju, kako publike, tako i izvođača na sceni.

Novi repertoar Reflektor teatra biće pravljen u skladu sa situacijom u vezi pandemije Covid-19 virusa. Nadamo se potencijalnom razrešenju situacije i da se ponovo normalno krećemo, a do tada ćemo se truditi da budemo telesno distancirani, ali da se socijalno zbližimo.

Reflektor teatar je uz vas.

Svetlimo u mraku. 

 

******************************

SMRT FAŠIZMU! O Ribarima i Slobodi
Dokumentarna predstava, ali ne i biografska drama

 

Koncept, režija i dramaturgija: Milena BOGAVAC

 

Igraju: Đorđe ŽIVADINOVIĆ GRGUR, Nina NEŠKOVIĆ, Strahinja BLAŽIĆ, Sunčica MILANOVIĆ, Nikola ŽIVANOVIĆ

 

Producenti: Vlatko SEKULOVIĆ, Branimir BRKLJAČ, Aneta GORANOVIĆ
Originalna muzika: Dragoljub ĐURIČIĆ
Scenski pokret i koreografija: Andreja KULEŠEVIĆ
Kostim: Ivana NESTOROVIĆ
Video: Ivan STOJILJKOVIĆ
Vizuelni identitet i dizajn: Slavimir STOJANOVIĆ
Stručni saradnik: Srđan MILOŠEVIĆ
Stručni konsultanti: Olga MANOJLOVIĆ PINTAR, Milovan PISSARI, Maja MAKSIMOVIĆ, Aleksandar SEKULOVIĆ, Mila TURAJLIĆ, Miloš BAKOVIĆ JADŽIĆ, Matija JOVANOVIĆ, Jelena VELJIĆ, Jana ŠARIĆ, Ivan MANDIĆ, Muharem BAZDULJ, Branislav GRUBAČKI, Vojislav ARSIĆ, Vladan ČELEBONOVIĆ, Dunja BADNJEVIĆ
Dizajn svetla: Arijan IGIĆ
Dizajn zvuka: Jovan BULAT
Pomoćnici režije: Ivan BOŽIĆ, Đorđe ŽIVADINOVIĆ GRGUR
Organizatorke: Dunja ĐOKIĆ, Marina UMIHANIĆ
Produkcija: REFLEKTOR TEATAR
Ko-producenti: UK Parobrod, Beograd; FIAT, Podgorica; Firchie Think Thank Studio, Novi Sad, AKUD Ivo Lola Ribar, Beograd i Mokrin House, Mokrin

 

Istražujući priču o Ivu Loli Ribaru, njegovoj porodici, verenici Slobodi Trajković, ali i čitavoj generaciji mladih ljudi koji su dali svoje živote u borbi protiv fašizma, autori predstave žele da, pre svega, kažu nešto o svojoj generaciji; sebi; današnjim herojima i idealima u koje veruju. O tome kako oni razumeju borbu protiv fašizma danas i tome šta priča o porodici Ribar znači njima lično; u savremenom političkom trenutku obeleženom istorijskim revizonizmom i jačanjem nacionalističkih struja, u regionu, ali i u čitavoj Evropi.

 

U ovoj predstavi niko neće glumiti Lolu, ali će svi govoriti o njemu i načinima na koje društvo u kome živimo čuva, odnosno odbacuje, sećanje na ovog heroja.

 

Reč autorke ili zašto„SMRT FAŠIZMU” :

 

„Zato što borba protiv fašizma nikada nije završena. Zato što su zajednici potrebni Heroji. Zato što Herojima danas treba neko da ih brani. Zato što je mladim ljudima potrebna vera u bolju budućnost. Zato što su im potrebne velike ideje i ideali. Zato što su im potrebne inspiracija i nada. Zato što mladi danas nisu “najgora generacija ikad”. Zato što je mladim ljudima potrebno znanje. Zato što nam je svima potrebno političko opismenjavanje. Zato što onaj ko razume prošlost, razume i sadašnjost. Zato što je potrebno razumeti ono što želiš da menjaš. Zato što verujem. I zato što verujemo. Zato što fašizam, u svetu, ponovo podiže glavu. Zato što nas plaši. I zato što nas lažu. Zato što menjaju istoriju i zamenjuju teze. Zato što moramo i mi da podignemo svoje glave. Zato što naše glave nisu prazne. Zato što dižemo glavu, onda kada dignemo glas.
Zato što – mladi! Zato što – ne fašizam!”
Milena Bogavac, dramaturškinja i rediteljka

 

www.reflektorteatar.rs

 

 


 

 

INFO ORGANIZATORA (21.08.2020.): ODLUKA Na osnovu usvojene Uredbe Vlade Srbije

Odluku organizatora možete preuzeti  ovde .

 

INFO ORGANIZATORA (20.07.2020):

Predstava ,,Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi” se odlaže

Jako nam je žao što moramo da vas obavestimo da se igranje predstave ,,Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi” prethodno zakazane za 21. jul 2020. odlaže, ali se nadamo da će se situacija uskoro popraviti i da ćemo se ponovo prepoznati u fizičkom prostoru. Nove datume igranja predstave objavićemo u javnosti na vreme, u zavisnosti od situacije i mera bezbednosti.

Kupljene ulaznice za predstavu ,,Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi” važiće za sledeće igranje, a moguće je i uraditi povraćaj novca. Takođe, na blagajni Reflektor teatra kupljene ulaznice za predstavu možete da zamenite za bilo koju drugu predstavu Reflektor teatra.

Odluku o odlaganju predstave ,,EKSTREMIZAM: Kako ja ovo sinu da objasnim?” zakazane za 28. Jul 2020. jul donećemo neposredno pred izvođenje, u skladu sa situacijom, kojoj moramo da se prilagođavamo.

Budimo odgovorni.

Svetilimo u mraku.

 

Vaš Reflektor teatar.

 

******************************

Preporuka

DRŽAVNI POSAO

KOMBANK DVORANA

DRŽAVNI POSAO

CELO TELO TU ME BOLI

TEATAR NA BRDU

Nova predstava Nikole Pejakovića - "CELO TELO TU ME BOLI"
Igraju: Svetlana…

Аutor: Aleksandar Novaković Režija: Nikola Zavišić

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati