KO TI TRESE TREŠNJICU

HIT KOMEDIJA
KO TI TRESE TREŠNJICU
DRAGA MARINKOVIĆ MACA, SANDRA AFRIKA, RADE ĆOSIĆ, VANJA VELJIĆ

Opis Umetnici
KO TI TRESE TREŠNJICU

Predstava je u originalu rađena po filmu „Njuškala“ iz 1972. Autor teksta je Harold Pinter. U originalu igraju Lorenc Olivije i Majkl Kejn. Po originalnoj priči popularan glumac dolazi kod poznatog pisca da mu traži da se razvede od žene kako bi je on oženio.
Mi smo tekst posrbili i prebacili radnju da se dešava kod nas. Dragan Marinković Maca igra popularnog glumca, a lik pisca koji igra Rade Ćosić smo prebacili u novu profesiju – jutjuber Baća Kazamaja, pošto danas živimo u svetu i smislu besmisla. Režiju potpisuje Marko Jovičić, muziku Nikola Dragaševic, Modni Kreator projekta je Bane Simić.  

Macin lik traži od poznatog jutjubera da se razvede od žene kako bi je on oženio Trešnjicu. Imenom Trešnjica aludiramo na imena sa nase javne scene koja su u skladu nesklada i apsurdnim nadimcima. Nase dve trešnjice u projektu su Vanja Veljic  i Sandra Afrika. 


Reč Reditelja : 

"Svako od nas ima svoju Trešnjicu koja mu na kraju presudi... Kad je ravnopravnost polova u pitanju žene su uvek ravnopravnije pa tako i kod nas u predstavi one su te koje prave problem ali i resavaju ga kratkim postupkom - metak u čelo. Predstava govori o moralnim vrednostima i bavi se iskonskom umetnoscu i problematizuje drustvo u kom zivimo gde umetnost pada u senkh popularnosti. Zivimo u vremenu popularnih a ne kvalitetnih.

Izvor: HOUSE OF CINEMAŠINA

Preporuka

Prvi 6D mađioničarski spektakl za decu i odrasle.

LETO NA GARDOŠU 2020. - AJ KARMELA

Gardoš, Letnja pozornica

Pozorišna priča o dvoje putujućih glumaca (Carmela i Paulino što glume vam fino)…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati