55 Shades of Gay

Da li su seksualne slobode moguće na Balkanu?  više

Opis Umetnici
55 Shades of Gay
2

O Festivalu

Belgrade Pride Theater Festival zamišljen je kao godišnji događaj koji će se svake godine održavati tokom Nedelje Ponosa. Ideja festivala je da na umetnički relevantan način tematizuje različite aspekte borbe i problema s kojima se LGBTIQ zajednica sreće u Srbiji, korišćenjem tzv meke moći. Želja Hartefakta je da od Beograda naparavi važan centar za LGBTIQ pozorišne umetnike, promociju njihovog rada i susreta sa publikom iz jednog drugačijeg kulturnog konteksta. U okviru ovogodišnjeg, prvog izdanja BPTF, Hartefakt organizuje tri gostovanja predstava i producira scensko čitanje nedavno objavljenog komada Falka Rihtera (Small Town Boy). Na sceni će se tokom trajanja festivala od 10. do 14. septembra naći sledeći naslovi: 55 Shades of Gay, koja se na zanimljiv način bavi pitanjima političke korektnosti i borbe za praav LGBTIQ zajednice, Gypsy Queen koja se bavi homoseksulanošćui sportom. Small Town Boy se bavi pitanjima (homo)seskualne ljubavi i anksioznostima savremenog doba ispričanog kroz prizmu gej i strejt (ljubavnih) odnosa, dok The Baby Monitor razmatra pitanje surogat roditeljstva kroz odnos zakona i vladavine prava sa realnošću usvajanja dece od strane gej parova u Americi.

 

10.09.2019.

Centar za kulturnu dekonataminaciju

20.00

 

55 SHADES OF GAY

Pristina, Kosovo

 

Da li su seksualne slobode moguće na Balkanu?

55 Shades of Gay: balkansko proleće seksualne revolucije je savremena burleskna priča o LGBTI politikama na Balkanu i Evropi. Autor teksta je priznati dramski pisac, Jeton Neziraj.

55 Shades of Gay se,u okruženju u kome je homofobija duboko istorijski ukorenjena, na političku (ne)korektan način, bavi složenim odnosima moći koje često određuju za šta i za koga marimo. Autor teksta na nov i autentičan način tematizuje pitanja tolerancije, aktivizma, borbe za ljudska prava i homofobije. Predstava na duhovit način želi da tematizuje borbu za prava LGBT zajednice, ne ispuštajući iz vida važnost te borbe na ovim prostorima.

 

Tekst: Jeton Neziraj

Režija: Blerta Neziraj

Uloge: Tristan Halilaj, Bujar Ahmeti, Shengyl Ismaili, Semira Latifi, Alketa Sylaj, Luan Dumishi (glas)

Produkcija: La MaMa, Njujork

Predstava je na engleskom i albanskom, sa srpskim titlovima.Izvor : Hartefakt fond

Preporuka

KEROVI

Akademija 28, Đuro Salaj

Predstava se sastoji od četrnaest psecih likova, koji kroz svoje životne priče prenose…

Priča se po gradu

Akademija 28, Đuro Salaj

Jedna od trenutno najpopularnijih predstava, "Priča se po gradu" je intrigantna komedija o…

Igra: Andrija Milošević Tekst: Miodrag Karadžić Režija: Jana Maričić Andrija Milošević u urnebesno…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati