MARINA VODENIČAR

Datum rođenja: 09.12.1982.

Rodjena 09.12.1982., diplomirala glumu na FDU u klasi profesora Vladimira Jevtovića. U Narodnom pozorištu Kikinda od 2012. godine.

Značajne uloge: Mlada (,,Ženidba i udadba”,  J. S. Popović),  Jelena (,,Čorba od kanarinca”, M. Radović), Supruga (,,Kako ubiti suprugu i zašto”, A. Amuri),…

karijera
MARINA VODENIČAR
5

Trenutni programi


Trenutno nema programa.

Rodjena 09.12.1982., diplomirala glumu na FDU u klasi profesora Vladimira Jevtovića. U Narodnom pozorištu Kikinda od 2012. godine.

Značajne uloge: Mlada (,,Ženidba i udadba”,  J. S. Popović),  Jelena (,,Čorba od kanarinca”, M. Radović), Supruga (,,Kako ubiti suprugu i zašto”, A. Amuri), Ruža (,,Sava Savanović- Vampirska simfonija”,  D. N. Nikolić), Berta (,,Boing-Boing” M. Kamoleti).

Dobitnica je Nagrade za najbolju glumicu na Festialu Studentskih Predstava u Blagojevgradu (Bugarska) za ulogu Nine Karnauhove u predstavi ,,Audicija” Aleksandra Galina, zatim  Nagrade za najbolju glumicu na Festiću u Beogradu za uogu Limenka u predstavi ,,Čarobnjak iz Oza”,  Nagrade za najbolje glumačko ostvarenje na 20. Danima Hrvatskog Filma za ulogu Nine u filmu ,,Pametnice”, i bila je nominovana za Kristalnu Prizmu za ulogu Mire u filmu ,,Vir”.

Igrala ju nekoilko domaćih serija kao što su ,,Vratiće se rode”,  ,,Žene sa Dedinja” , ,,Pozorište u kući”i druge. Ostvarila uloge u nekoliko filmova: ,,Na badji dan”,  ,,Vir”, ,,Najlepša je zemlja moja”…

Nekoliko puta se našla i u ulozi voditelja.

Trenutno igra u sledećim predstavama: ,,Sava Savanović – Vampirska simfonija”,  ,,Pidžama za šestoro”, ,,Zeko Zeko”, ,,Mirandolina”, a u kikindska publike je može videti i u predstavi “Čorba od kanarinca” koja redovno gostuje u Narodnom pozorištu Kikinda. (Izvor: pozoristekikinda.rs; opusteno.rs)

Upozorenje! Vreme će uskoro isteći!
Preostalo vreme:
00:00

ulaznica(e) u korpi

ukupno:


Rok je istekao. Molimo, ponovo stavite stavke u korpu.


Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati