АLEK RODIĆ

Rođen je 27.08.1961. godine u Beogradu. Diplomirao je glumu 1991. godine na Nacionalnoj akademiji za pozorište, film i televiziju (NATFIZ) „Krsto Sarafov“ u Sofiji na odseku gluma i lutkarstvo u klasi profesorke Dore Ruskove. Diploma je nostrifikovana 1992. godine od strane nastavno-naučnog veća univerziteta u Beogradu čime je priznata…

karijera
АLEK  RODIĆ
2

Trenutni programi


Trenutno nema programa.

Rođen je 27.08.1961. godine u Beogradu. Diplomirao je glumu 1991. godine na Nacionalnoj akademiji za pozorište, film i televiziju (NATFIZ) „Krsto Sarafov“ u Sofiji na odseku gluma i lutkarstvo u klasi profesorke Dore Ruskove. Diploma je nostrifikovana 1992. godine od strane nastavno-naučnog veća univerziteta u Beogradu čime je priznata kao ravnopravna diplomi Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Završio je i srednju muzičku školu „Josip Slavenski“ u Beogradu (teoretski odsek).Studirao je i Pravni fakultet u Beogradu. Član je udruženja dramskih umetnika Srbije od 22.03.1991. godine (redni broj članske karte:774).

Nagrade
Dobitnik je nagrade za najboljeg mladog glumca na festivalu dečijih pozorišta i lutkarstva u Subotici 1992. godine za ulogu Čika Bajke u predstavi „Čika Bajkine bajke“. Dobitnik je i dve Valterovićeve nagrade koju dodeljuje Malo pozorište „Duško Radović“.

Umetnički rad – pozorište
Igrao u preko 50 naslova  u pozorištu „Duško Radović“. Bio je i honorarni član pozorišta na Terazijama (šest godina).Radio je i u pozorištu lutaka Pinokio. Trenutno u repertoarskom delu Alek igra u predstavama:  „Noć u Merlinovom zamku“, „Strašne priče braće Grim“, „Pinokio“, „Kameni cvet“, „Pop Ćira i pop Spira“, ''Kapetan Džon piplfoks'' , ''Prevatanti'', ''Sudbima jednog Čarlija'' ...

Muzički rad
Alekova druga vokacija je muzika. Komponovao je muziku za pozorište i televiziju. Snimio je i dve LP ploče za PGP-RTS. Učestvovao je i dva puta na festivalu „Beogradsko proleće“ kao kompletan autor: kompozitor, tekstopisac i izvođač. Autor je i muzičke špice za festival „Dani humora i satire“ u Jagodini. U Malom pozorištu „Duško Radović“ komponovao je muziku za predstave: „Pik i fik“, „Zamislite, zamislite“, „Noć u Merlinovom zamku“, „Mačke“, „Čika Bajkine bajke“, „Klovnovi“ i druge.

Dobitnik je nagrade za najbonju originalnu muziku  u predstavi ''Ginjol'' pozorišta lutaka ''Pinokio''na festivalu ''Lut fest ''u Sarajevu 2019 godine.

Predstave u Malom pozorištu „Duško Radović“: „Noć u Merlinovom zamku“, „Pop Ćira i pop Spira“, „Pinokio“, „Kameni cvet“, „Kapetan Džon Piplfoks“, „Strašne priče braće Grim“, „Prevaranti“, „Mali kaplar“ i „Sudbina jednog Čarlija“.

U periodu 2014-2018 godine Alek Rodić je bio direktor Malog pozorišta ''Duško Radović'' kao i vršilac dužnosti Direktora Malog pozorišta ''Duško Radović'' u periodu 2018-2019 godine.

Alek je danas zaposlen kao stalni član glumačkog ansambla pozorišta.

(Izvor: www.malopozoriste.co.rs)

Upozorenje! Vreme će uskoro isteći!
Preostalo vreme:
00:00

ulaznica(e) u korpi

ukupno:


Rok je istekao. Molimo, ponovo stavite stavke u korpu.


Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati