//** Sasvim drugačiji “Godo” (BDP)

 

 

Beogradska premijera čuvene drame Semjuela Beketa “Čekajući Godoa” Kruševačkog pozorišta, u režiji Vladimira Popadića, biće izvedena 20. aprila na Sceni “Rade Marković” Beogradskog dramskog pozorišta.

Ova verzija “Godoa” drugačija je od uobičajenih postavki, rađena je sa željom da bude efektna i duhovita, ističe reditelj. Predstavu su radili, dodaje, bezmalo “bežeći” od upustava koje je Beket navodio u didaskalijama. “Beket pruža materijal da promisliš sebe, ko si, gde si, šta hoćeš, gde hoćeš? Mogli bismo da kažemo da je to zaista najstudioznije razmatranje da li je danas “Godo” tekst i predstava za Kruševac ili je Kruševac grad za “Godoa”.Veliki tekstovi su takvi upravo zato što nude obilje mogućnosti za interpretaciju”, kaže Popadić.

Delo se izvedi na specifičnom kruševačkom (“čarapanskom”) dijalektu, što je autore tokom stvaralačkog procesa dovelo i do novih premišljanja i rešenja.

Premijera na matičnoj sceni izvedena je 14. marta.

Za scenografiju je bila zadužena Marija Kalabić, kostimograf je Jelena Nikolić, maske je izradio Dragan Velimirović. Muzičar Nikola Trišić, član hip-hop grupe “Kruševac Geto”, autor je songova i zajedno sa dramaturgom Jovanom Ristićem bio je zadužen za scenski govor. U predstavi “Čekajući Godoa” ulogu Vladimira, kao gost, tumači član ansambla BDP-a Marko Živić, a uz njega igraju Dragan Marinković (Estragon), Dejan Tončić (Poco) i Nikola Rakić (Srećko), dok je uloga dečaka poverena Teofilu Stojkoviću-Begušu.  (Izvor: bdp.rs; www.novosti.rs)

 

 

KUPI ULAZNICU: https://nasceni.tickets.rs/program/cekajuci-godoa-845

 

Upozorenje! Vreme će uskoro isteći!
Preostalo vreme:
00:00

ulaznica(e) u korpi

ukupno:


Rok je istekao. Molimo, ponovo stavite stavke u korpu.


Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati