//** POZORIŠTE ZVEZDARIŠTE - Dečji pozorišni festival (UK VUK)

 

POZORIŠTE ZVEZDARIŠTE

Dečji pozorišni festival

Gradska opština Zvezdara i Savet festivala sa ponosom najavljuju 15. jubilarno izdanje Dečjeg pozorišnog festivala POZORIŠTE ZVEZDARIŠTE koji će pod sloganom „ODRASTANjE“ biti održan u Beogradu od 15. do 21. novembra 2018. godine.

 

Festival će biti svečano otvoren mini koncertom hora „Kolibri“ pod dirigentskom palicom Ljiljane Ranđelović u četvrtak, 15. novembra u 10 sati u foajeu Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“.

 

U takmičarskom programu 15. Zvezdarišta biće izvedeno 14 predstava iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, u izboru selektora Željka Hubača, koje će se takmičiti za festivalske nagrade. Festival će otvoriti predstava Modro blago (Crna Gora), a tokom šest festivalskih dana posetioci Zvezdarišta će moći da pogledaju predstave: Pitam se pitam koliko sam bitan (Srbija), Mačka u čizmama (Srbija), Tužni princ (Bosna i Hercegovina), Sve za ljubav (Srbija), Krickrac to sam ja/Črčke (Slovenija), Mačak i petao (Srbija), Vesela kuća (Srbija), Šporki Špiro i neposlušna Tonka (Hrvatska), Kaštanka (Hrvatska), Mobi Dik (Srbija), Epske igrice: Zidanje Skadra (Srbija), S razlogom (Hrvatska) i Džumbus (Slovenija).

 

O festivalskim nagradama, kao i svake godine, odlučuju dva žirija: Stručni žiri i Dečji žiri. Članovi Stručnog žirija 15. Zvezdarišta su: Nikola Zavišić, pozorišni reditelj i dramaturg, Diana Kržanić Tepavac, glumica i dramski pedagog i Branko Miloradović, pisac, reditelj i scenarista.

 

I ove godine u ulozi Dečijeg festivalskog žirija biće MALI POZORIŠNI EKSPERTI – deca-učesnici projekta koji od 2016. godine raste i razvija se uz podršku Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade – Asitež Srbija i stručno vođenje mladih pozorišnih profesionalaca okupljenih oko neprofitne pozorišne organizacije «Tri groša».

 

U Pratećem programu Zvezdarišta posetioce očekuje niz zanimljivih sadržaja u znaku odrastanja.

 

Članovi grupe Mali pozorišni eksperti će u okviru pratećeg programa festivala realizovati i radionicu vršnjačke edukacije o pozorištu „Lecture performance” sa ciljem da ukažu na značaj pozorišta za odrastanje dece i mladih i svojim vršnjacima približe svet pozorišnih umetnosti.

 

Rastu i razvijaju se i Zvezdarište i Asitež Srbije koji ove godine obeležavaju 15 godina rada i postojanja. U čast jubileja ove godine će u pratećem programu festivala biti priređena retrospektiva sa osvrtom na 15 godina festivala POZORIŠTE ZVEZDARIŠTE i 15 godina rada Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade ASITEŽ SRBIJA, saradnju i zajedničke projekte.

 

Odrastanje kao centralna tema ovogodišnjeg izdanja Zvezdarišta biće lajtmotiv Dečije konferencije pod nazivom ODRASTANjE UZ PRIRODU I PLANINARENjE na kojoj će članovi planinarske sekcije OŠ „Veljko Dugošević“ predstaviti svoje aktivnosti u prirodi i pozvati vršnjake, ali i roditelje i nastavnike, da više vremena provode u prirodi.

 

Za roditelje, vaspitače i nastavnike biće organizovano interaktivno predavanje/radionica ODRASTANjE UZ MUZIKU na kome će od muzičkog pedagoga Marijane Milošević Simić, dobiti informacije o uticaju muzike na senzorni, motorički, emocionalni i kognitivni razvoj, kao i smernice i uputstva za rad sa decom različitih uzrasta u cilju podsticanja zdravog rasta i razvoja.

 

Zvezdarište i ove godine sija u celom gradu: predstave će biti igrane na scenama Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, Pozorište lutaka „Pinokio“, Pozorišta „Pan teatar“, Pozorišta „Puž“ i Malog pozorišta „Duško Radović“, a ulaznice za sve predstave su besplatne.

 

S radošću vas očekujemo i nastavljamo da rastemo zajedno!

 

Savet festivala  (Izvor: ukvuk.org.rs)

Upozorenje! Vreme će uskoro isteći!
Preostalo vreme:
00:00

ulaznica(e) u korpi

ukupno:


Rok je istekao. Molimo, ponovo stavite stavke u korpu.


Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati